Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Op reis

Om naar het buitenland te kunnen reizen, hebt u officiële reisdocumenten nodig. Denk er tijdig aan, het zou immers spijtig zijn uw reis te moeten uitstellen of afzeggen omdat uw documenten niet in orde zijn.

We gaan op reis naar het buitenland en we nemen mee ...

 

Om naar het buitenland te reizen, hebt u officiële reisdocumenten nodig. Welke reisdocumenten u precies nodig heeft, vindt u terug op de website van buitenlandse zaken.U kan ook terecht bij uw reisbureau of bij de ambassade van het desbetreffende land.

U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van de documenten. Denk er tijdig aan, het zou immers spijtig zijn uw reis te moeten uitstellen of afzeggen omdat uw documenten niet in orde zijn.

 

Op de dienst burgerzaken kan u voor volgende documenten terecht :

 

Ik ben Belg, 12 jaar of ouder:

- identiteitskaart
OF

- reispas (voor landen waar nodig, raadpleeg de website van buitenlandse zaken.

 

Ik ben Belg, jonger dan 12 jaar:

- kids-ID

OF

- reispas (voor landen waar nodig, raadpleeg de website van buitenlandse zaken.

 

Ik ben jonger dan 18 jaar en ga zonder mijn ouders op reis:

Als een minderjarige zich naar het buitenland begeeft met één ouder of met iemand anders, is het aangeraden om een ouderlijke toestemming mee te nemen. Sommige vliegtuigmaatschappijen, scholen, verenigingen,…vragen er zelfs expliciet naar.

Er bestaat echter geen wetgeving of procedure die de ouderlijke toestemming regelt. Meer informatie kan je vinden op de website van buitenlandse zaken.

Eén van de ouders, de voogd of de pleegouder kan een ouderlijke toestemming laten legaliseren.

Wat moet je meebrengen? De identiteitskaart van de ouder die het document ondertekent. Er zijn geen kosten aan verbonden. Download het document ouderlijke toestemming.

 

Ik heb niet de Belgische nationaliteit

Raadpleeg de website vreemdelingenrecht, waar u meer informatie kan terugvinden onder de rubriek reizen.

Onder bepaalde voorwaarden kunnen erkende vluchtelingen, staatlozen en sommige vreemdelingen een bijzonder reisdocument bekomen bij de Belgische overheid. Neem hiervoor telefonisch contact op met de dienst reispassen 03/210.11.21 of de dienst vreemdelingenzaken 03/210.11.13.

 

Contact

  • Dienst bevolking

AANVERWANTE INFO


Zoeken