Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Claim je plekje

Wil jij zwerfvuil opruimen in je buurt? Misschien inspireert deze actie je tot meer ... actie.

Of houden jij en je vrienden een bepaalde plek proper? Deel dan je engagement met die vele andere opruimers over heel Vlaanderen. Claim je plek, die als het ware een beetje van jou (of van jullie) wordt. Zo geniet iedereen van een propere buurt en geef je een straf signaal. Zwerfvuil? Niet in mijn buurt!

Stabroek gaat, in samenwerking met OVAM, haar inspanningen voor het terugdringen van zwerfvuil intensifiëren en wilt daarom ‘Claim je plekje’ introduceren, maar we hebben je hulp nodig!

 

Wie kan er meedoen?

Jij en jij…en jij ook. Iedereen die zich ergert aan het zwerfvuil in het straatbeeld en net dat ietsje verder wilt gaan door de handen uit de mouwen te steken. Het kan in individueel verband of in groep. Jij kan kiezen voor een éénmalige opruimbeurt of je opgeven om meerdere malen per jaar de omgeving proper te houden.

 

Hoe kan ik meedoen?

Dit kan heel éénvoudig en heel het jaar door. Surf naar de website http://www.indevuilbak.be/claim-uw-plek  en claim een stukje grond in de buurt. Dat kan gaan om een parkje, een straat, een wijk. De vakjes zijn telkens 100m X 100m. Zo engageer je je officieel om dit vakje afvalvrij te houden. Je dien je te registreren, dit kan via je facebook account of via een emailadres.

Elk vakje kan door vier personen of vier teams geclaimd worden. Er kunnen maximum 20 aaneensluitende stukken voor individuen en maximum 50 aaneensluitende stukken voor teams geclaimd worden.

 

Ik heb een vak geclaimd, wat nu?

Neem contact op met de verantwoordelijke van de actie van de milieudienst, 03 210 11 51 of mail naar milieudienst@stabroek.be.Je krijgt het nodige opruimmateriaal (afvalzakken en werkhandschoenen) om de vakjes op te ruimen en de nodige praktische afspraken zullen worden gemaakt.

 

auto

AANVERWANTE INFO


Zoeken