Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws / Nieuwsoverzicht / Archief/oude en vervallen berichten / De Poldermobiel is vertrokken!

De Poldermobiel is vertrokken!

Sinds zondag 26 februari gaat de poldermobiel op stap om het verhaal van de polder te vertellen.

Regionaal Landschap de Voorkempen zet samen met de gemeenten Kapellen, Stabroek en de districten Berendrecht-Zandvliet-Lillo en Ekeren de polder twee jaar lang in de kijker.

 

Dankzij Europese steun werd in 2016 het project “Polder: bodem als kapitaal voor de open ruimte” opgestart. Het project focust de komende 2 jaar op het unieke polderlandschap met zijn weidse zichten en eeuwenoude dijken.

Om het verhaal van de polder onder de aandacht te brengen bij de bewoners, landbouwers en recreanten werd de Poldermobiel ontwikkeld.

De Poldermobiel is een omgebouwde caravan die jong en oud meeneemt naar het leven in de polders: de bodem, landbouw, landschap, natuur en het dorpsleven komen aan bod.

 

De Poldermobiel bevat onder andere een reuzengrote blokkenpuzzel. De blokkenpuzzel kan je op vijf verschillende manieren in elkaar puzzelen. Blikvanger van de puzzel is de grote poldertekening. Deze tekening nodigt iedereen uit om op zoek te gaan naar de leukste plekken in de polder.

De binnenkant van de Poldermobiel is helemaal op kindermaat. Kinderen kunnen op zoektocht en mogen er zelfs met kleurpotloden aan de slag om het interieur kleur te geven.

De Poldermobiel werd voor de eerste keer voorgesteld op 26 februari, tijdens het ganzenrijden in Stabroek.

 

In 2017 en 2018 reist de poldermobiel langs verschillende evenementen in en om de polder.

Het project rond de polder is een brede samenwerking tussen Regionaal Landschap de Voorkempen, de gemeenten Stabroek, Kapellen, Boerenbond, Landelijke Gilde, Pito en het Polderbestuur.

 

Uniek lessenpakket

Samen met het PITO in Stabroek werd een uniek lessenpakket samengesteld. In de klassen van derde graad worden in totaal 12 lesuren gegeven die alle aspecten van landbouw in de polder bekijken. De leerlingen gaan ook zelf aan de slag met de aanleg van demovelden en op bezoek bij landbouwers in de polder.

AANVERWANTE INFO


Zoeken