Direct naar hoofdmenu / zoekveld

De klimaatstrijd

De klimaatstrijd - ook jouw strijd!

Iedereen is het er ondertussen over eens dat het klimaat verandert. En dat we er alle belang bij hebben om die verandering af te remmen. Of liever nog, te stoppen! Makkelijkst is om dan naar iets of iemand anders te wijzen. De overheid zou dit…. Of de grote bedrijven zouden dat….

Maar het klimaat is een zaak van ons allemaal. Overheid, bedrijfswereld en burgers werken alsmaar meer samen om het tij te keren. De provincie roept ook jou op om de klimaatstrijd daar te starten waar het het makkelijkst is. Bij jezelf, met je buren, in je gemeente. Samen kan je deelnemen en zo je gemeente aan de felbegeerde titel ‘Gemeente met de Kleinste Ecologische Voetafdruk’ te helpen. Want de klimaatstrijd is ook een wedstrijd.

Hoe word je klimaatstrijder?

Ga naar http://www.deklimaatstrijd.be/ en download de link naar een superhandige app die automatisch je ecologische voetafdruk berekent. Je transport, voeding en energieverbruik worden gemeten. Je krijgt daarbij ook een heleboel informatie en de nodige tips om Moeder Aarde een handje te helpen. De app houdt je eigen vooruitgang bij én berekent meteen waar je gemeente staat in het klassement.

 

Dankzij de klimaatstrijd zal je onmiddellijk zien welke impact je hebt. Je mag die klein of groot vinden, hij zal zichtbaar en voelbaar zijn. Geef toe, toch veel leuker dan langs de zijlijn te staan roepen dat de anderen het moeten oplossen! Wat we zelf doen, doen we beter, nietwaar?

Nog niet overtuigd? Door mee te strijden maak je ook kans op enkele knappe prijzen. Een heel jaar lang gratis groene stroom, een fietspakket, handige eco-gadgets of een overnachting in een provinciaal domein….

 

Ga mee voorop in de klimaatstrijd! Verklein je ecologische voetafdruk.

AANVERWANTE INFO


Zoeken