Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws / Nieuwsoverzicht / Archief/oude en vervallen berichten / Extra controle op zwerfvuil en sluikstorten

Extra controle op zwerfvuil en sluikstorten

Stoor jij je ook aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen?

Je bent zeker niet de enige. Het straatbeeld wordt er immers niet mooier op. Bovendien heeft afval een grote impact op het milieu. Denk maar aan de plastic soep, dieren die verstrikt geraken in zwerfvuil of zwerfvuil dat via het veevoeder in magen van koeien terechtkomt. Bovendien kosten deze hopen afval ook hopen geld aan lokale en andere overheden.

Mooimakers en de gemeente Stabroek spannen zich al jaren in om sluikstort en zwerfvuil in te perken doormiddel van sensibilisatie en opruimacties. Eind september gaan we een stapje verder. Dan geven we er, samen met mooimakers en de afvalintercommunale, extra aandacht aan wat we ‘De handhaving van zwerfvuil en sluikstorten’ noemen. Een week lang, van 18 tot 24 september, houden we dus een extra oogje in het zeil om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan.

Wat betekent dit concreet?
Die week zullen er meer controles zijn, zowel anoniem als in uniform. Lichte overtreders worden aangesproken. Hen worden alternatieven voorgesteld. Bij zwaardere overtredingen wordt er zwaarder beboet. We gaan tijdens deze week niet alleen voor een harde, maar ook een positieve aanpak. Wie zijn zwerfvuil correct in de vuilbak gooit, mag rekenen op een complimentje.

mooimakers handhaving 720x90 line-up

AANVERWANTE INFO


Zoeken