Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Gas verandert

De helft van de Belgische gasgebruikers schakelt over op een ander soort gas en Stabroek is daarbij.

Camaleon-banner-200x200-NL

De Nederlandse regering heeft aangekondigd dat ze de export van arm gas uit de Groningse vindplaats geleidelijk terugdringt en tegen 2030 beëindigt. Hierdoor schakelt de helft van de Belgische aardgasverbruikers (particulieren en bedrijven) over op een ander soort gas, namelijk rijk gas.

 

Ja, Stabroek is ook betrokken in deze omschakeling!

De omschakeling in de gemeente Stabroek wordt doorgevoerd in het jaar 2028. Dit is een voorlopige planning en kan nog wijzigen. Je kan dit volgen op de website gasverandert.be. Je kan op de site jouw postcode invoeren en toegang krijgen tot het huidige conversieschema van de netbeheerders en het tijdstip wanneer dit gebeurt.

 

Wat houdt de omschakeling in voor u?

Vóór de effectieve overgang naar rijk gas moet elke klant die aangesloten is op aardgas (geen cilindergas of voertuiggas) al zijn gastoestellen door een bevoegd technicus laten controleren en eventueel laten afstellen of aanpassen zodat ze na conversie correct en veilig blijven werken.

Maak op tijd een afspraak met een gekwalificeerd technicus. Combineer het nazicht van je toestellen  met de volgende verplichte periodieke controle van je gastoestellen en druk zo de kosten.

 

Zijn alle toestellen compatibel met rijk gas? 

De meeste toestellen zijn compatibel met rijk gas. Sommige moeten echter worden vervangen. Meestal gaat het om toestellen die dateren van vóór 1978 of die niet voldoen aan de in België geldende wettelijke normen (apparatuur aangekocht in het buitenland). Daarom moet je al uw toestellen zeker laten controleren. De kosten voor nazicht en eventuele vervanging zijn voor rekening van de eigenaar van de toestellen.

 

Nog vragen?

Aarzel niet om een kijkje te nemen op de website gasverandert.be of op de site van uw distributienetbeheerder.

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken