Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws / Nieuwsoverzicht / Archief/oude en vervallen berichten / Infoavond verslavingspreventie

Infoavond verslavingspreventie

In het kader van de verslavingspreventie richt de onderwijsraad van de gemeente Stabroek een info(kijk-ruik-proef)avond in op 25 april 2018 om 19u00, in het Pito, Laageind 19 te Stabroek.

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de jongeren in hun puberteit experimenteert met illegale drugs. Het gebruik van andere cultureel aanvaarde drugs zoals roken, alcohol, pijnstillers, vermagerings-, slaap- en kalmeringspillen neemt eveneens toe. Deze “verslavingen” zijn maatschappelijke problemen die niet ophouden aan de schoolpoort.

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat jongeren zelf vragende partij zijn om deze problemen meer bespreekbaar te maken.

 

Wij nodigen u als ouder graag uit om onze infoavond bij te wonen. U zal geïnformeerd worden over een aantal mogelijke verslavingen. Wat zijn drugs? Hoe kan u deze traceren? Wat kan u als ouder doen? En wat mag u zeker niet doen? Hoe herken ik deze drugs? .... Vele vragen waar elke ouder op een bepaald ogenblik tijdens de puberteit van zijn/haar kind mee wordt geconfronteerd.

 

Inschrijven kan door een mailtje te sturen met naam en het aantal personen naar onderwijsraad@stabroek.be. Snel zijn is de boodschap! Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 40 personen.

Parkeergelegenheid is er aan de school.

 

Doelgroep: ouders van leerlingen van de 3de graad lager onderwijs en leerlingen van de 1ste graad secundair onderwijs.

affiche 2018

AANVERWANTE INFO


Zoeken