Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Infomarkt Elia

Elia organiseert een infomarkt over de afbraak van de 150kV-lijn Zandvliet-Lillo op 3 april 2019.

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, plant dit voorjaar te starten met de afbraak van de 150kV-hoogspanningslijn tussen de onderstations Zandvliet en Oorderen. Deze hoogspanningslijn volgt het traject langs de A12 en doorkruist het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo en de gemeente Stabroek.

Om omwonenden en geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren over de afbraak van deze lijn, organiseert Elia op 3 april 2019 een infomarkt die doorlopend te bezoeken is van 17u00 tot 19u30 op volgende locatie:

 

Vrijetijdscentrum De Schelde
De Keyserhoeve 66
2040 Antwerpen

 

Tijdens deze infomarkt zijn de projectverantwoordelijken aanwezig om meer informatie te geven over het doel en de timing van de werkzaamheden.

In het najaar van 2018 startte Elia reeds met de afbraak van de 150kV-lijn tussen de onderstations Lillo en Oorderen. Die werken zijn momenteel nog steeds lopende.

 

Werkzaamheden in het kader van het Brabo-project

De vernieuwing en versterking van de huidige 150kV-hoogspanningslijn tussen Zandvliet en Oorderen maken deel uit van het Brabo-project. Het Brabo-project versterkt het energienet in Antwerpen en draagt op die manier bij aan de lokale bevoorradingszekerheid.

Hieronder vindt u een kaartje van het Brabo-project. De werken aan de hoogspanningslijn Zandvliet-Oorderen kaderen binnen het deelproject Brabo II (hieronder aangeduid in het groen).

Voor meer informatie kan u steeds terecht op de website van Elia (http://www.elia.be/en/projects/grid-projects/brabo). U kan eveneens contact opnemen met de mailbox brabo@elia.be of via het gratis nummer 0800 11 089 (tijdens de kantooruren).

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken