Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Infomarkt RUP Ravenhof

Neem deel aan de infomarkt RUP Ravenhof. De infomarkt in het kasteel start om 17u00 en is vrij toegankelijk. Om 19u00 kunnen geïnteresseerden meedoen aan een denk- en werksessie waarvoor je moet inschrijven voor 18 februari met een mail naar de urbanisatiedienst.

Het kasteel Ravenhof in Stabroek is een plek met een lange geschiedenis en veel verhalen, maar vandaag is het ook ‘gemeengoed’ van onze inwoners.

Omdat we dit kasteel en de omgeving ervan koesteren, lopen er momenteel twee projecten met de bedoeling deze waardevolle plek te vrijwaren voor de toekomst. Het gaat om de opmaak van een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan voor de bestemming van het kasteel, het park en bos rondom het kasteel (in opdracht van het gemeentebestuur Stabroek en uitgevoerd door Antea Group) en een onderzoek naar mogelijke toekomstige functies voor het kasteel waarbij we de culturele invulling door lokale verenigingen sowieso willen behouden. Dit onderzoek gebeurt in opdracht van het Kempens Landschap en uitgevoerd door Anno architecten.

In het kader van de omgeving rond het kasteel werd reeds studiewerk verricht.  Het traject voor de toekomstige bestemming wordt momenteel opgestart. Tijd dus om een en ander voor te leggen aan de betrokken partners (inwoners, verenigingen, …).

 

Vandaar dat we volgend programma in petto hebben op dinsdag 19 februari in het kasteel Ravenhof 

· Van 17u00 tot 18u30 is er een infomarkt waar u kennis kan maken met het onderzoek dat het studiebureau Antea Group ontwikkelde voor de omgeving (en waar o.a. wordt gefocust op de inplanting van een nieuwe parking)

· Om 19u00 (tot 22u00)kunnen geïnteresseerden meedoen aan een denk- en werksessie rond de studie van Anno architecten naar mogelijke ideeën voor de toekomstige bestemming van het kasteel. Deze sessie duurt tot 22u00 en wordt afgesloten met een drankje. Voor deze sessie vragen we in te schrijven via mail naar urbanisatie@stabroek.be

 

We kijken uit naar een grote opkomst vanuit de gemeente, want we vinden uw mening en inzicht uiterst belangrijk in functie van toekomstige keuzes.

 

Meer info bij de dienst Urbanisatie, T 03 210 11 30 of mail naar urbanisatie@stabroek.be

 

Raadpleeg de start- en procesnotaGemeente-Stabroek Infoblad


AANVERWANTE INFO


Zoeken