Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws / Nieuwsoverzicht / Archief/oude en vervallen berichten / Infomarkt bouwproject meergezinswoningen in de verkaveling Schoem

Infomarkt bouwproject meergezinswoningen in de verkaveling Schoem

Het gemeentebestuur organiseert samen met Igean, de architect LV-Architecten uit Wuustwezel en projectontwikkelaars Reno-Art uit Brecht en Van Wellen uit Antwerpen op woensdag 16 oktober van 18u00 tot 20u00 een infomarkt over de realisatie van de meergezinswoningen in de verkaveling Schoem.

Het verkavelingsproject Schoem is de concretisering van het RUP schoem en omvat:

· Uitbreiding van de weginfrastructuur tussen Kerkstraat en E. De Beuckelaerlaan. De weguitbreiding werd intussen gerealiseerd en de straatnaam is ‘August Huybrechtslaan’.

· Verkoop van 13 private kavels voor eensgezinswoningen. De verkoop is nog niet helemaal afgerond, maar de eerste bouwvergunningen voor de nieuwe woningen werden reeds afgeleverd. De private bouwprojecten zullen in de loop van dit en volgend jaar starten.

· Bouw van 46 meergezinswoningen verspreid over 4 gebouwen. Dit onderdeel werd gekoppeld aan een architectuurwedstrijd, uitgeschreven door Igean in opdracht van het gemeentebestuur. De laureaat werd LV-Architecten. De architect zal samen met de aangestelde bouwontwikkelaars (Reno-Art uit Brecht en Van Wellen Group uit Antwerpen) aanwezig zijn op de infomarkt op 16 oktober.

· Bouw van een gemeenschapsvoorziening met +/- 40 bejaardenflats, bibliotheek, kinderopvang en dienstencentrum. Hiervoor dient de planning nog opgestart te worden.

· Aanleg van het park en de groenvoorzieningen, dit krijgt vorm na de bouw van de gemeenschapsvoorziening en is het sluitstuk van het gehele project.

 

De infomarkt is er op woensdag 16 oktober 2019, doorlopend van 18u00 tot 20u00 in de refter van de gemeentelijke basisschool De Rekke, begin P.J. Tijsmanslaan, dit is  aan de achterkant van de gemeentelijke basisschool De Rekke, aan turnzaal.


AANVERWANTE INFO


Zoeken