Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws / Nieuwsoverzicht / Archief/oude en vervallen berichten / Laat jouw eigen appel- of perensap persen

Laat jouw eigen appel- of perensap persen

Heb jij veel fruitbomen staan en weet je geen blijf met al je appels en peren? Kom dan met je fruit naar onze fruitpersdag op 24 oktober op De Meander te Kapellen.

Zo kan je jouw fruit laten persen tot appel- of perensap door de enige echte Sapmobiel!

 

De Sapmobiel is een fruitpersmachine die gemonteerd is op een grote aanhangwagen. De machine perst appels en peren tot een vitaminerijk drankje. Het sap wordt gepasteuriseerd en vacuüm verpakt in drinkboxen van 5 liter. Het sap is minstens 2 jaar houdbaar. Met dit eenvoudig en efficiënt systeem krijgt het hoogstamfruit uit de Kempen een tweede leven.

Denk er aan dat de kwaliteit en de hoeveelheid sap erg verschilt van de fruitsoort. Boskoop, gravnesteiner, cox, sterappel, klumpkes, court-pendu of ijzerappels zijn hoogstamappelrassen die zich uitstekend lenen voor de productie van sap.

 

Praktische info: De Sapmobiel komt op 24 oktober naar De Meander te  Kapellen (Holleweg 43, 2950 Kapellen, https://goo.gl/maps/8e23fNtT8C42 ). Inschrijven is verplicht via 012 39 10 36 of info@boomgaardenstichting.be met vermelding van naam, telefoonnummer en schatting van aantal kg’s. Kostprijs: € 4,00 /3 liter of € 5,50/5 liter.

 

Meer info op http://www.rldevoorkempen.be/ of http://www.desapmobiel.be/

 

 

 

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken