Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Lezing 'Veilig Online'

Op maandag 14 mei 2018 om 20u00 wordt een lezing gegeven Veilig Online in de refter van de basisschool Sint Calazans, Hoge Weg 15 te Hoevenen. Ingang langs de Witvenstraat (aan de bibliotheek). Iedereen welkom, inschrijven is niet nodig!


Wat gooi jij zelf zoal te grabbel op het web en wat beschouw je als honderd procent privé? En hoe gaan je kinderen daarmee om? Hoor je het donderen in Keulen bij termen als cookies, phishing en sharenting? Dankzij deze sessie leer je kritisch omgaan met instellingen, reclame, wachtwoorden ,… en krijg je heel wat tips voor je kinderen rond privacy. Ook cyberpesten komt aan bod. Gepest worden maakt je leven tot een heuse hel. Zeker als het ook online gebeurt:  het komt extra hard aan en houdt niet op wanneer je thuis in je zetel zit.

 

De spreker, John Caubo van Veilig Online, loodst je doorheen de digitale realiteit.

 

We werken met getuigenissen van kinderen/jongeren, ouders en experts. Via animatiefilmpjes en infographics krijgen ouders zicht op het mediagebruik van jongeren. De vorming is interactief opgebouwd met onder meer een quiz en een stellingenspel. Hierbij worden er heel wat concrete tips aangereikt.

Deze gratis lezing wordt georganiseerd door alle partners van Huis van het Kind Stabroek, naar aanleiding van de Week van de Opvoeding.

 

Meer info op http://www.huisvanhetkindstabroek.be/

 

 

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken