Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Maatregelen vogelgriep

Naar aanleiding van nieuwe vaststelling worden de maatregelen tegen de verspreiding van de vogelgriep onder pluimvee gehandhaafd.

De nieuwe besmettingshaarden van vogelgriepvirus H5N8 werden vastgesteld bij een pluimveehandelaar in Menen (West-Vlaanderen) en een hobbyhouder in Ath (Henegouwen). Rond het bedrijf in Menen en het huis in Ath werden zones afgebakend waar specifieke maatregelen gelden.

 

In de rest van het land worden geen nieuwe maatregelen opgelegd. De verkoop van pluimvee en vogels op openbare markten blijft verboden, net als alle verzamelingen (prijskampen, tentoonstellingen, verkopen,...) met pluimvee.

 

Sinds 1 juni is het virus in totaal op 8 plaatsen aangetroffen in België. Bijna allemaal zijn ze gelinkt aan markten. Het FAVV vraagt daarom iedereen die onlangs pluimvee op een markt kocht, om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen zodra de vogels ziek worden of plots sterven.

Abnormale sterfte bij wilde vogels kan nog steeds gemeld worden op het gratis nummer 0800/99777.

 

U kan voor verdere informatie steeds de website van het FAVV raadplegen op www.favv-afsca.fgov.be/dierengezondheid/vogelgriep/ of het nummer 0800/99.777 contacteren

 

 

 

 

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken