Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Mileuweekend

2017 is voor de Milieuraad van Stabroek een bijzonder jaar! Wij vieren namelijk het 40-jarig bestaan en zo’n jubileum willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Een eerste hoogtepunt mochten wij bereiken op 5 augustus laatsleden, toen we samen met VELT en de compostmeesters – die respectievelijk ook hun 40 en 20-jarig bestaan mochten vieren – een schitterend Boombal met Kadril konden organiseren .

Dit Boombal werd een ongelofelijk succes, waar nog lang over gepraat zal worden.

 

Voor zij die dit treffen gemist hebben bieden wij de kans om de Milieuraad toch nog te leren ontdekken door middel van een Milieuweekend in oktober, waarop we meerdere activiteiten plannen.

Wij hebben daarbij ook aan de toekomst gedacht en die ligt natuurlijk bij de jeugd.

Om de Stabroekse kinderen op een leuke, doch educatief verantwoorde manier met de diverse thema’s van het Milieu vertrouwd te maken, plannen wij voor de leerlingen van het vierde leerjaar op vrijdagmorgen 13 oktober 2017 in zaal Moorland een voordracht met niet minder dan Joeri Cortens .

 

Wie is Joeri Cortens, voor zover nog niet bekend?

 

jc 1   jc 2

Joeri is een dieren- en plantenexpert. Hij hangt cameravallen, weet hoe je dieren kan lokken en leest sporen als een volbloed Indiaan. Deze jonge (1976) uit Geel hedendaagse natuurspecialist vertelt met passie, doch met de nodige ludieke accenten over dieren, planten en hun gedragingen.

Zo weet hij zowel groot als klein gedurende 1.5 uur te boeien! Waar kennen jullie Joeri misschien van? Hij treedt op als educatie-expert van Natuurpunt, maar was – en is nog steeds- regelmatig te zien op tv in programma zoals “Wild van dieren “ op VTM en “Het zijn net mensen” op VIER .

 

De vrijdagavond wordt er om 20u00 een milieuquiz georganiseerd, met als zwaartepunt milieu en natuur thema’s, maar Stabroekse elementen zullen zeker aanwezig zijn . De prijs wordt democratisch op € 5,00/ploeg, met een maximum van 5 deelnemers/ploeg, gehouden en inschrijven kan via milieudienst@stabroek.be.

 

Zaterdag avond 14 oktober vind de traditionele prijsuitreiking van de verfraaingsactie plaats. In tegenstelling tot de andere jaren, waarbij de avond enkel voorzien was voor de deelnemers van de verfraaiingsactie, wordt dit jaar de ganse bevolking uitgenodigd en ook nu zal Joeri Cortens voor het entertainment zorgen.

Inschrijven is echter wel een voorwaarde en dit kan eveneens via milieudienst@stabroek.be .

 

Zondag middag 15 oktober wordt het weekend afgesloten met een natuurwandeling, waarbij de troeven van de Stabroekse natuur aan bod zullen komen. Hiervoor verzamelen we om 14u00 aan zaal Moorland.  Hoewel niet echt noodzakelijk vragen we toch om in te schrijven via milieudienst@stabroek.be.

 

Wij hopen jullie op eens van onze activiteiten n het weekend te mogen begroeten .

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken