Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws / Nieuwsoverzicht / Archief/oude en vervallen berichten / Milieuweek Kapellen/Stabroek

Milieuweek Kapellen/Stabroek

Voor de milieuweek 2018 organiseren de milieuraden van Kapellen en Stabroek gezamenlijk enkele interessante activiteiten.

1. Fotografiewandeling in Mastenbos - zaterdag 24 maart

Trek je er graag met je camera op uit in de natuur? Kan je nog wel enkele nuttige tips gebruiken en wil je een en ander opsteken van een natuurfotograaf? Schrijf je in voor een fotografiewandeling in het Mastenbos.

Op zaterdag 24 maart om 9.30 uur. Afspraak op de parking aan de ingang Oude Galgenstraat. Breng je eigen camera mee, ook een statief kan handig zijn. De wandeling duurt ongeveer 2 à 3 uur en wordt geleid door Kapellenaar en fotograaf Paul Vandevelde. Deelname is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt tot 12. Daarom is vooraf inschrijven noodzakelijk. Dat kan tot en met 21 maart via paul.vandevelde1@telenet.be.

 

2. Rondleiding in de VELT-tuin - zaterdag 24 maart

Een gegidste rondleiding door de VELT-tuin van Stabroek, met allerlei info over ecologisch & pesticidenvrij tuinieren, lenteschoonmaak in de tuin, aanplanten van een boomgaard, bijenstand, …

In de VELT-tuin De Heuvels, Frans Hotagstraat, Stabroek. Op zaterdag 24 maart, start van de rondleiding is om 14.00 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig, de rondleiding duurt circa 1,5 uur.

Voor de mensen die rechtstreeks komen van de fotografiewandeling in het Mastenbos, indien je een lunchpakket meeneemt, wordt er door VELT koffie & thee voorzien en kan je lunchen in de chalet van de VELT-tuin.

 

3. Lezing over de vlinders in het Elsenbos - woensdag 28 maart

De heer Hugo Wouters van de vlinderwerkgroep van Natuurpunt komt meer uitleg geven over de vlinders in het Elsenbos, samen met algemene info over vlinders en wat je voor ze kan doen als particulier.

Op woensdag 28 maart om 20 uur in het Witvenlokaal, Witvenstraat 57 in Hoevenen. De lezing is gratis, vooraf inschrijven is niet noodzakelijk.

 

4. Cursus "Lekker fruit uit eigen tuin" – dinsdag 27 maart & donderdag 29 maart

Hoe begin je met een fruittuin? Hoe houd je de bomen en struiken gezond? En wat doe je me de oogst?

Denk jij spontaan aan een boomgaard? Een leuke fruittuin hoeft niet groot te zijn. Met enkele klein blijvende fruitbomen en wat kleinfruit zoals bessen en bramen kan je heerlijk genieten van je eigen gekweekte fruit. Maar hoe begin je eigenlijk met het kweken van eigen fruit? Ziehier je eigen fruittuin in 3 stappen.

Het succes van je fruittuin begint bij het planten van de bomen of struiken. De fouten die dan gemaakt worden zijn bijna niet meer te herstellen en zullen jarenlang een ongunstige invloed hebben op de oogst. Zeker in kleine tuinen is een goede start belangrijk om niet ontmoedigd te raken. Het is vooral een kwestie van slim te kiezen en te planten wat je het liefste lust. De klusjes die daarna elke maand voorbij komen, doe je met veel plezier als je ziet dat je moeite wordt beloond. In deze cursus komen de volgende vragen aan bod: hoe begin je met een fruittuin? Hoe hou je fruitbomen en -struiken gezond? En wat doe je met de oogst? Er zijn zoveel fruitsoorten die interessant zijn om te bespreken dat de cursus uit twee delen bestaat en per les een selectie wordt besproken:

• De kleine boomgaard (over pit- en steenfruit): dinsdag 27 maart

• Van bessen en bramen: donderdag 29 maart

Telkens van 20 tot 21u30 uur in zaaltje De Kroon in 't Oud-Gemeentehuis Antwerpsesteenweg 2, Kapellen. De inkom is onderaan de grote trap aan de achterkant).

Inschrijven voor deze tweedelige cursus doe je door vóór 23 maart 5€ per persoon te storten op de rekening van de Landelijke Gilde Kapellen BE49 7331 2300 0171 met de vermelding “Fruitcursus – je naam – aantal personen”.

Deze 2-delige cursus wordt tijdens de milieuweek georganiseerd door de Landelijke Gilde Kapellen in nauwe samenwerking met de dienst publieke ruimte & leefmilieu en de milieuraad Kapellen.

Contact voor deze cursus:

Mail: landelijkegildevankapellen@gmail.com

Tel: 036649701

AANVERWANTE INFO


Zoeken