Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws / Nieuwsoverzicht / Archief/oude en vervallen berichten / Najaarsactiviteiten in de bib

Najaarsactiviteiten in de bib

De bibliotheek heeft dit najaar heel wat in petto.

 

pc

Digitale Vragen

Elke donderdag tussen 15u00 en 17u00 bent u van harte welkom in de bibliotheek te Stabroek met digitale vragen. Het kan gaan om vragen over uw pc, laptop, smartphone of tablet. Een vrijwilliger van onze computer- en tablet/smartphone lessen is dan aanwezig om (gratis) advies te geven. Het probleem kan ter plaatse worden opgelost of er kan raad gegeven worden indien het probleem niet onmiddellijk behandeld kan worden. Ook mensen die onze cursussen gevolgd hebben of aan het volgen zijn, kunnen op deze momenten langskomen om extra te oefenen of vragen te stellen over de lessen.

Opgelet: de Digitale Vragen worden niet gegeven tijdens de schoolvakanties.

 

 

 

 

jenever

Tentoonstelling jenever- en likeuraffiches 1890 - 1940

Van dinsdag 10 oktober tot vrijdag 10 november krijgt bibliotheek Stabroek en Hoevenen een uitzonderlijke collectie jenever- en likeuraffiches te leen van de Heemkundige Kring te Essen. Tot hun eigen grote verrassing ontdekten zij een tijdje geleden een prachtige reeks oude affiches op hun zolder. Het gaat om een 30-tal posters uit de jaren 1890 tot 1940 die tot doel hadden het publiek te verleiden tot het consumeren van één of meerdere glaasjes geestrijk vocht. De heren trachtte men te overreden een jenevertje te proeven, de dames een zoeter likeurtje.

 

De affiche was niet alleen een verleider maar vaak ook grote kunst, zowel in ontwerp als in uitvoering, en bijna altijd een boeiend tijdsdocument dat veel vertelt over de tijdsgeest waarin het werd gemaakt. De meeste affiches die u zult kunnen bekijken, zijn meer dan 100 jaar oud maar blijven nog steeds boeiend om naar te kijken.

Een niet te missen (gratis) tentoonstelling in de hoofdbib, Smoutakker te Stabroek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jane austen

Jane Austen lezing en high tea

Zaterdag 4 november 2017, start om 15u00.

Locatie: Kasteel Ravenhof, Oud Broek 2, Putte-Stabroek.

 

Op zaterdag 4 november 2017 viert bibliotheek Stabroek het jubileumjaar van een van de meest gelezen en geliefde Engelse schrijvers aller tijden: Jane Austen. We nodigen Anke Werker, Austen-kenner en columnist bij Jane Austen Society Nederland, uit om die dag voor ons een lezing te komen geven in het sprookjesachtige kader van kasteel Ravenhof. Werker schreef in 2016 het boek ‘Jane Austen: Onder vier ogen’, een historische roman waarin feit en fictie moeiteloos worden vermengd in een waar eerbetoon aan Jane en haar zus Cassandra. Na de lezing serveren we een uitgebreide Engelse high tea met alles erop en eraan.

De plaatsen voor deze lezing met high tea zijn beperkt. Het inschrijvingsgeld bedraagt 15 euro en dient op voorhand in de bib van Stabroek of Hoevenen betaald te worden.

U wordt verwacht om 15u00 voor een welkomstdrankje. Om 15u30 start de lezing door Anke Werker die ongeveer 75 minuten zal duren. Hierna volgt een high tea met een ruim assortiment van zoete en hartige hapjes en verschillende theesoorten.

 

 

 

 

 

voorlezen

Voorleesweek

Iedereen Leest organiseert elk jaar de Voorleesweek (18 tot 26 november) om iedereen aan te sporen om… voor te lezen! Voorlezen stimuleert immers de taalontwikkeling en de fantasie en het opent nieuwe werelden, niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij kinderen die zelf al lezen. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de bib een voorleesvoormiddag. Op zaterdag 18 november zijn alle kinderen van 3 tot 6 jaar welkom in bib Hoevenen en bib Stabroek, telkens van 10u00 tot 13u00. Een verhaal duurt ongeveer een kwartiertje en uiteraard mag je zoveel voorleesmomenten bijwonen als je wilt.

 

 

 

 

 

 

Volg de bib via de eigen website of op facebook!

banner 01 bibilotheek  facebook

 

 

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken