Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Riolering Beukenlaan

Wat is er aan de hand met de riolering in de Beukenlaan?

Het stond al gepland dat In het najaar van 2018 de gemeente Stabroek riolerings-en wegeniswerken ging uitvoeren in Beukenlaan. Het is al langer geweten dat de riolering in slechte staat verkeerde en van kortbij werd opgevolgd met oa. tussentijdse camera-inspecties.

Na dergelijke tussentijdse camera-inspectie werd vastgesteld dat de riolering op sommige plaatsen in de Beukenlaan nog verslechterd was, zodanig dat het risico op instorting realistisch is. Om de veiligheid te garanderen werden enkele verkeersmaatregelen en aangepaste circulatie opgelegd in de zone waar er een acuut gevaar is.

Dit is de zone vanaf huisnummer 48 tot net voorbij de Lindenlaan. Hier heeft de gemeente het voetpad afgebakend en mag er langs deze zijde niet geparkeerd worden. Ter hoogte van de opritten zijn er rijplaten voorzien, zodat deze toegankelijk blijven met de wagen. De Lindenlaan wordt aan de zijde van de Beukenlaan afgesloten voor het verkeer. Een lokale omleiding voor het autoverkeer werd eveneens ingesteld. We vragen uw begrip voor de hinder die hiermee gepaard gaat.

 

Zopas werd een studie afgerond over het verdere verloop. Er werd onderzocht of reeds 1 leiding, de afvalwaterriolering, vroegtijdig kan aangelegd worden in de straat, ter vervanging van de lekke riolering in het voetpad, in afwachting van de geplande riolerings-en wegeniswerken eind 2018.

Er is echter beslist dit niet te doen, gezien dit gepaard gaat met het meermaals moeten openbreken van de straat,  wat tot nog meer hinder zal leiden.

 

Ondertussen is het studiebureau het ontwerp van de nieuwe riolering en het herstel van de wegenis aan het afwerken en bereiden we de aanbestedingsprocedure voor. We wensen in het najaar van 2018 namelijk te starten met de werken. Er zal een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd worden, d.w.z. dat het afvalwater van het regenwater zal gescheiden worden en dat er twee leidingen in de straat komen.

 

Hebt u ondertussen nog vragen over de rioleringswerken, dan kan u alle werkdagen tussen 8u00 en 19u00 terecht bij het contactcenter van Aquafin op het nummer 03 450 45 45 of via mail contact@aquafin.be. Bij noodgevallen kan u buiten de werkuren en in het weekend gebruik maken van het gratis noodnummer: 0800 16 603.

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken