Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws / Nieuwsoverzicht / Archief/oude en vervallen berichten / Test BE-Alert op 5 juli 2018

Test BE-Alert op 5 juli 2018

Op 5 juli test onze gemeente BE-Alert. Om 10u00 zullen we sms- berichten, e-mails en vaste oproepen versturen naar onze inwoners die ingeschreven zijn. Wil jij ook mee testen? Registreer je op www.be-alert.be en ontvang donderdag een bericht!

Grootschalige test op 5 juli

Op 5 juli houden verschillende gemeenten in België een test BE-Alert. Ook onze gemeente doet mee. Al onze inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via het volgende testbericht ontvangen:

 

Test BE-Alert gemeente Stabroek. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden familie om zich in te schrijven op http://www.be-alert.be/

 

Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de noodprocedures trainen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners ook bewust maken hoe belangrijk het is dat zij meteen op de hoogte zijn bij een noodsituatie en zo de juiste reflexen kunnen toepassen. Tenslotte willen we hen oproepen om zich in te schrijven op BE-Alert.

 

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

 

Registreer je

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op http://www.be-alert.be/. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 5 juli!

Y18-2152-KANS BeAlert Fase 2 FB Header 851x315 03 overstroming

AANVERWANTE INFO


Zoeken