Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Veegwerken

Tweede veegactie van 2019 in de gemeente gaat door van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 11 oktober.

In deze veegbeurt zijn inbegrepen: straatgoten, straatkanten en parkeervakken. Deze werken zullen gebeuren door een externe aannemer.

 

We vragen onze inwoners uitdrukkelijk hun medewerking om het parkeerverbod te respecteren en op de veegdag alle voorwerpen (roosters, matten) uit de straatgoot te verwijderen en deze na de veegbeurt terug te plaatsen.

Het is de bedoeling de gemeente op één week te vegen. De gemeente is hiervoor opgedeeld in verschillende zones, zie afbeelding. Elke veegactie start om 7u00 en eindigt omstreeks 16u00.

 

Door de gemeentelijke diensten zullen in deze periode de nodige verkeersborden worden geplaatst aan de invalswegen van de wijk. Samen met de politiezone Noord rekenen wij erop dat het parkeerverbod dan ook stipt wordt nageleefd. Is dat niet het geval, dan zullen bepaalde delen van de straat niet geveegd worden.

Er zal achteraf ook niet worden teruggekeerd om alsnog deze gedeelten te reinigen. Uw medewerking is dus nodig om efficiënt te kunnen vegen.

 

Het feit dat het bestuur overgaat tot deze werken, houdt niet in dat de inwoner of handelaar zelf niets hoeft te doen. Wanneer iedereen veegt voor eigen deur, zal dit het uitzicht van uw straat ten goede komen.

De gemeentewegen waar momenteel werken in uitgevoerd worden, zullen niet geveegd worden. Ook de gewestwegen vallen niet onder deze werken, gezien het Vlaams Gewest zelf instaat voor het vegen van hun wegen.

De gewestwegen in onze gemeente zijn:

· N 111 (Laageind, Dorpsstraat, Hoogeind, Driehoek (het deel dat op de gewestweg ligt).

· N 114 (Kleine Molenweg, Ettenhoven, Kerkstraat, Markt, Antwerpse Steenweg). 

· N 11 (Puttestraat). 

Info: dienst gemeentewerken/magazijn tel 03 665 11 14 of mail naar magazijn@stabroek.be 

 
veegwerken oktober

AANVERWANTE INFO


Zoeken