Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Wielerwedstrijden

In de maand augustus zijn er een aantal wielerwedstrijden, telkens op zondag.


Een overzicht van de wedstrijden ...

 

Zondag 6 augustus Antwerpse Havenpijl

Dit is een wedstrijd met start en aankomst in Merksem en houdt in principe 2 doortochten in onze gemeente. Richttijden van de doortochten tussen +/- 13u00 en +/- 15u00. Via Abtsdreef wordt Stabroek binnengereden en via Dorpsstraat, Kleine Molenweg, Ettenhoven, Kerkstraat, Frans Oomsplein/Markt en Antwerpse Steenweg verlaat de wedstrijd Hoevenen. De hinder beperkt zich tot eenrichtingsverkeer en parkeermaatregelen in de straten van het parcours.

De doortochten worden gereden op een ‘open parcours’. De wedstrijd wordt begeleid door seingevers en de politie. De Lijn volgt een omleiding.

 

Zondag 13 augustus BK wielrennen voor elite zonder contract en beloften U23

Dit zijn 2 wedstrijden met start in Berendrecht en aankomst in Stabroek, in de Dorpsstraat.

Richttijden +/- 9u00  tot +/- 13u30 en +/- 15u30 tot +/- 19u30.

In Stabroek wordt volgend parcours gevolgd: komende van Berendrecht via Abtsdreef naar Dorpsstraat, Hoogeind, Danckerseweg, Oud Broek en Konijnenstraat om via Konijnendreef opnieuw naar de route Berendrecht te rijden. Aankomst van beide wedstrijden is gelegen in de Dorpsstraat, ter hoogte van het gemeentehuis Stabroek. Vlak voor Sint Catharinastraat wordt een aankomstzone ingericht en een gelegenheidspodium opgetrokken (deze werken starten volgens de eerste afspraken op zondag 13 augustus in de vroege ochtend +/- 7u00, de Dorpsstraat zal dan reeds afgesloten worden voor het verkeer.

Tijdens de wedstrijd is het parcours in de Dorpsstraat en Abtsdreef (onder voorbehoud) volledig afgesloten voor het verkeer, hier zullen enkel renners worden toegelaten. Het doorgaand en plaatselijk verkeer wordt gedurende een hele dag + avond omgeleid. De hinder beperkt zich tot eenrichtingsverkeer en parkeermaatregelen in de straten van het parcours. De wedstrijd wordt begeleid door seingevers en de politie.

De Lijn volgt een omleiding.

 

Zondag 27 augustus Schaal Sels

Dit is een wedstrijd met start en aankomst in Merksem met 4 doortochten in onze gemeente. Richttijden zijn +/- 12u00 en +/- 16u15, met een interval van 1 uur per doortocht.

Het parcours in Stabroek wordt aangevat op het Laageind. Vervolgens rijden de renners via Torense Weg richting Berendrecht. Na een plaatselijke ronde in Berendrecht, Zandvliet en Nederland zullen de volgende doortochten door Stabroek verlopen via Torense Weg, Laageind, doorsteek op de terreinen PITO naar 's Hertogendijk, Sint-Jacobstraat, Boterseweg, Smalle Weg, Krekelberg, Hoge Weg, Rode Weg richting Kapellen en via Driehoek en Hoogeind* (*dit deel nog onder voorbehoud) via de onverharde wegen naar de Dorpsstraat, Laageind en via Torense Weg opnieuw richting Berendrecht. In de laatste doortocht rijden de renners na Smalle Weg rechtsaf op Ettenhoven naar Blokweg en verlaten omstreeks 16u15 het grondgebied Stabroek richting Merksem. De hinder beperkt zich tot eenrichtingsverkeer en parkeermaatregelen in de straten van het parcours. De wedstrijd wordt begeleid door seingevers en de politie.

De Lijn volgt een omleiding.

Info toertocht zie verder.

 

FM Toertocht FM Schaal Sels 0384

 

Toertocht Schaal Sels 20 augustus 

In 2015 besliste de Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem (KWCM) om exact één week voor de profs, een toertocht in te richten. Ook in 2017 zal de toertocht op de agenda staan, nl. op zondag 20 augustus. Op die manier krijgen recreanten de kans om het parcours, dat door één van de meest gerenommeerde Amerikaanse wielermedia Vélo in 2015 werd uitgeroepen tot "Route of the Year", zelf te ontdekken.

Voor de toertocht stippelde de Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem drie routes uit, elk verwijzend naar één cruciaal element uit Schaal Sels: de Polder, de Wind en de Haven. De Poldertocht leidt de deelnemers over ongeveer 40 kilometer over onverharde stroken en kasseien en laat ze slingeren door de laatste restanten van de Antwerpse Polder. De route Wind, die zo’n 55 kilometer lang is, neemt de deelnemers mee door het prachtige decor van de Nederlandse Polder met de Kreekraksluis en de Brabantse Wal. De wind zal hier ongetwijfeld een extra voor- of tegenstander vormen. De derde en langste tocht stuurt de deelnemers voor een tocht van ongeveer 65 kilometer door de Haven van Antwerpen. Lange rechte wegen langs de Schelde zullen afgewisseld worden met straten langs containers, windturbines en metershoge kranen. Voor de fanatiekelingen is een combinatie van twee of drie tochten uiteraard mogelijk.

Start en aankomstplaats van de drie routes is in 2017 voorzien aan café de Sportduif, Solftplaats 6 te Berendrecht. Hier zullen de inschrijvingen plaatsvinden en een drankmogelijkheid worden voorzien. Parkeren kan op een nabijgelegen weiland in de Oude Papenstraat. Inschrijven kan tussen 7u30 en 11u. Onderweg zullen er bevoorradingen voorzien worden in samenwerking met AA Drink. U kiest zelf met welk type fiets u komt: racefiets, mountainbike of zelfs veldritfiets. 

De organisatie tracht er een traditie van te maken om de zondag voor Schaal Sels de toertocht in te richten.

Voor meer informatie kan u terecht op www.schaalsels.be/agenda/toertocht, via secretariaat@schaalsels.be of op +32 (0)475/76.95.10. 

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken