Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws / Nieuwsoverzicht / Gerinkel naar de winkel

Gerinkel naar de winkel

Van 4 mei tot en met 30 juni loopt in onze gemeente de campagne Gerinkel naar de Winkel. Dit is een mobiliteitscampagne van de gemeenten Stabroek, Essen, Kalmthout en Wuustwezel, die mensen voor de korte ritten naar de winkel op de fiets willen krijgen. Met deze actie vallen mooie prijzen te winnen.

Tijdens deze campagne krijgt u in de deelnemende winkels een spaarkaart. Telkens u tijdens die 6 weken per fiets naar de winkel gaat, krijgt u een stempel op uw kaart. Als die vol is dient u hem in een van de deelnemende winkels in en krijgt u een nieuwe. Zo gaat het 8 weken door. Op het einde van de campagne worden dan uit alle verzamelde spaarkaarten van heel de gemeente een aantal kaarten geloot. Er zijn tal van mooie prijzen te winnen, waaronder prijzen geschonken door de deelnemende handelaren en het gemeentebestuur.

 

De bedoeling van de campagne is de mensen te stimuleren om voor de korte ritjes naar de winkel de auto te laten staan en te winkelen per fiets. Voor mensen die al altijd fietsen is de campagne een extra beloning.

 

Extra, inderdaad, want fietsen heeft vele voordelen! Men hoeft geen parkeerplaats te zoeken. Fietsen is veel gezonder dan autorijden: wist u dat de uitstoot van giftige stoffen in de auto 3 tot 6 keer hoger ligt dan buiten de auto? Terwijl u daarentegen al fit wordt van een half uur fietsen per dag, en bovendien ontspannende ideeën opdoet! Fietsen is ook veel goedkoper dan autorijden: 5 kilometer autorijden kost evenveel als een groot gesneden brood!
Via deze actie werkt u ook mee aan de leefbaarheid van uw gemeente. De actie is immers ook een stimulans voor de lokale handel, want in een tijd waar de auto ons overal brengt, dreigen buurtwinkels te verdwijnen door de concurrentie van de grootwarenhuizen aan de rand van de gemeente.

 

Dus: met de fiets om boodschappen is de boodschap. Fiets van 4 mei tot 30 juni en win.

 

Startmoment actie ‘fiets carwash’                                                                                  


Kom op 4 mei tussen 11u00 en 14u00 in de buurt van het administratief centrum dan kan u genieten van een lekker tasje fairtrade koffie, terwijl wij uw fiets schoonmaken.

 

U krijgt hier ook symbolisch de eerste stempel op uw spaarkaart.

 

Affiche gerinkel 2019A 2 LR

AANVERWANTE INFO


Zoeken