Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws / Nieuwsoverzicht / Goed Geplukt

Goed Geplukt

Heel wat inwoners zijn eigenaar van een fruitboomgaard. Stilaan begint het fruit te rijpen aan de bomen. Toch blijft dit fruit al te vaak aan de bomen hangen. Zonde van het lekkere fruit…

Anderzijds zijn er ook mensen op zoek naar onbespoten fruit, om tot sap te persen, te verwerken in gebak of andere gerechten of om zo te eten. Om de vraag en het aanbod van hoogstamfruit samen te brengen lanceren de Regionaal Landschappen in Vlaanderen het platform Goed Geplukt: (http://www.goedgeplukt.be/).

Ik heb fruit

Heb je jaarlijks een overschot aan hoogstamfruit en wil je hier iemand een plezier mee doen? Op de website http://www.goedgeplukt.be/ kan je je aanmelden en laten weten welk fruit je in de aanbieding hebt. Dat mogen kersen, appels, pruimen, noten of peren zijn. Via deze website kunnen mensen die op zoek zijn naar hoogstamfruit met jou in contact komen. Pluk je liefst zelf of mogen geïnteresseerden komen plukken? Wil je er iets voor in de plaats? Wie weet wil iemand in ruil jouw bomen snoeien of een kleine vergoeding geven. Dat mag je zelf bepalen.

 

Ik zoek fruit

Ben je op zoek naar hoogstamfruit om te eten of om te verwerken tot confituur of gelei? Zoek je appels om te laten persen door de sapmobiel? Of zoek je specifieke variëteiten om wijn of cider van te maken? Plaats een zoekertje op http://www.goedgeplukt.be/ en neem in het oogstseizoen regelmatig een kijkje op deze site. Je vindt er een aanbod van heerlijk fruit. Fruit voor alle mogelijke toepassingen, plukvers van uit een lokale fruitboomgaard, gezond en uit eigen streek.

 

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken