Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws / Nieuwsoverzicht / Je oproepingsbrief verloren of niet ontvangen?

Je oproepingsbrief verloren of niet ontvangen?

Wat moet je doen als je geen oproepingsbrief heb ontvangen op 4 oktober 2018 of je bent je oproepingsbrief kwijt?

Je moet stemmen in de gemeente waar u ten laatste op 1 augustus 2018 bent gedomicilieerd. Die gemeente moet uw oproepingsbrief versturen ten laatste 15 dagen voor de start van de verkiezingen. Als u na 1 augustus bent verhuisd, dan wordt de oproepingsbrief verzonden naar uw vorige adres.

 

Heb je geen oproepingsbrief ontvangen op 4 oktober 2018 of ben je uw oproepingsbrief kwijt? Dan kan je een duplicaat aanvragen

- Bij de dienst Burgerzaken van de gemeente, je kan er tot de vrijdag voor de verkiezingen terecht voor een duplicaat.

- Enkel indien je volmachtdrager bent, kan je op de dag van de verkiezingen zelf een duplicaat bekomen in de refter van de middelbare school GO, Geelvinckstraat 15 te Stabroek (Bij Anja Broeckhoven of Monique Staessens).

- Indien je geen volmachtdrager bent, kan je gaan kiezen zonder oproepingsbrief.

 

Op deze oproepingsbrief wordt ‘DUPLICAAT’ vermeld door het gemeentebestuur.

 

Ik heb geen oproepingsbrief en geen duplicaat op de dag van de verkiezingen. Wat moet ik doen?

Het kiesbureau mag een kiezer, die op de kiezerslijst is ingeschreven, tot de stemming toelaten zelfs als hij zijn oproepingsbrief niet bij heeft, maar dit kan enkel op vertoon van zijn identiteitskaart.

Een kiezer, die tevens volmachtdrager is, dient steeds in het bezit te zijn van zijn oproepingsbrief (of duplicaat ervan) en de oproepingsbrief van de volmachtgever (of duplicaat ervan).

 

Ik heb op de dag van de verkiezingen mijn identiteitskaart verloren. Wat moet ik doen?

Bij verlies van uw identiteitskaart moet je onmiddellijk aangifte doen bij de politie. Die geef je dan een voorlopig bewijs van identiteit. Dat identiteitsdocument kan je vervolgens gebruiken om te stemmen. Op zaterdag en zondag kan u terecht bij de politie van Kapellen.

 

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken