Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws / Nieuwsoverzicht / Werken Laageind/Dorpsstraat

Werken Laageind/Dorpsstraat

Nieuwe stand van zaken heraanleg Dorpsstraat en Laageind (gewestweg N111). Werken verschuiven naar september. Nog geen datum voor informatievergadering.

Hoofdwerken starten vermoedelijk in september

De komende maanden nog geen hinder in centrum Stabroek. De aansteling van de hoofdaannemer duurt langere dan verwacht. Deze procedure loopt vandaag nog altijd. Eens de aannemer is aangesteld, komt er snel meer duidelijkheid over de planning en de timing van de werken. 
Ook de start van de voorbereidende nutswerken schuift daardoor op. Momenteel voorzien we deze te kunnen starten in september. Voor die tijd zal er dus nog geen hinder zijn voor buurtbewoners en weggebruikers in het centrum van Stabroek.  

 

Infosessie voor de start van de werken

Van zodra er meer details bekend zijn over planning en timing worden bewoners van het traject uitgenodigd op een infosessie. Tijdens dit infomoment komen zowel de nutswerken als de eigenlijke herinrichting uitvoerig aan bod.  
Zit je ondertussen nog met vragen? Contacteer dan het team van de bereikbaarheidsadviseur via 0468 03 53 84 of via mail op bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be

 

Inschrijven op de nieuwsbrief kan via de website van het agentschap, ga naar de inschrijvingsmodule

 

De N111 snijdt dwars door het dorpscentrum van Stabroek en is vooral gericht op autoverkeer. De heraanleg zal leiden tot nieuwe fietspaden aan beide zijden van de weg en die zullen meer ruimte geven aan fietsers en voetgangers. Parkeren zal in de nieuwe situatie veiliger en efficiënter verlopen en er komt een kiss-and-ridezone in de schoolomgeving. Tenslotte worden ook de belangrijkste kruispunten aangepakt: het kruispunt met de Abtsdreef/Picoloplein, de Grote Molenweg en de Kleine Molenweg/Meidoornlaan. Verkeerslichten en oversteekpunten met een middenberm zorgen er voor een veiligere verkeerssituatie. Dit alles gaat gepaard met het vernieuwen en omvormen van het rioleringssysteem van een gemengd systeem naar een gescheiden rioleringsstelsel (apart afvoer van afval- en regenwater). 

AANVERWANTE INFO


Zoeken