Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Vrije Tijd / Cultuur / Cultuurraad voorgesteld

Cultuurraad voorgesteld

Overzicht over het wie en wat van de cultuurraad.

De cultuurraad is het adviesorgaan dat de socio-culturele verenigingen van Stabroek samenbrengt en coördineert inzake culturele aangelegenheden. De raad adviseert de gemeentelijke overheid inzake culturele aangelegenheden en planning en bouw van culturele infrastructuur. De samenstelling en organisatie van de raad werd bij decreet bepaald.

Naast de adviserende taak besteedt de raad ook veel aandacht aan het organiseren en/of ondersteunen van allerlei manifestaties o.a. infobeurzen, groepstentoonstellingen, concerten, Kasteeldagen, theater en stand up comedy en de cultuurprijs.

De cultuurraad telt momenteel 45 aangesloten verenigingen en inwoners uit de gemeente, het Dagelijks Bestuur telt in principe 15 stemgerechtigde leden. Wendy Van Egdom is voorzitter en Ingrid Peeters penningmeester. De bevoegde schepen voor cultuur en cultuurfunctionaris Walter Schepers zijn extra niet- stemgerechtigde leden van het Dagelijks Bestuur.

Het kasteel Ravenhof in de deelgemeente Putte is zowat de thuisbasis van de cultuurraad.

De meeste vergaderingen worden daar gehouden, de raad organiseert er jaarlijks ook mee een aantal evenementen en is nauw betrokken bij het beheer van het cafétaria.

 

kasteel Ravenhof

AANVERWANTE INFO


Zoeken