Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Vrije Tijd / Noord-Zuid werking / Andere initiatieven

Andere initiatieven

Damiaangemeente

Met de steun van Stabroekse Rode Duivel  Thomas Vermaelen werd onze gemeente in 2011 de eerste Damiaangemeente in Vlaanderen. Het laatste weekend van mei 2011 vond er een reeks festiviteiten plaats waarvan de opbrengst naar de Damiaanactie ging. U kan hier een artikel met verslag nalezen.

 

Boekenverkoop oude boeken bibliotheek

De bibliotheek van Stabroek en Hoevenen verkoopt jaarlijks haar afgevoerde materialen. Vorig jaar gebeurde dit op de Kasteeldagen (15-16 oktober 2011) en op de Kerstmarkt (10 december 2011). Deze twee boekenverkopen brachten een mooie som op. De opbrengst van de verkopen ging naar 3 goede doelen:

- Het schoolproject Tougoumé in Mali van o.a. Danny Bresseleers en Bianca Buijsrogge uit Hoevenen. Meer info over dit project vindt u op deze website. Dit project ontving 1.378 euro

- Biking For Africa  ten voordele van SOS Kinderdorpen Afrika, waaraan Ulrike Van Bruggen meewerkte. Meer info over dit project vindt u op deze website. Dit project ontving 950 euro.

- Het project Ti Solèy Leve, een educatief vormings- en documentatiecentrum in Haïti. Meer info over dit project vindt u op deze website. Dit project ontving 1.378 euro.

 

Darda (Kroatië)

Samen met onze Nederlandse buren uit Woensdrecht ondersteunt Stabroek de Kroatische gemeente Darda. Darda had zwaar te lijden van de oorlog in de jaren ’90. In het verleden werden o.a. 2 vuilniswagens en speeltuinmeubilair geschonken.

 

Wereldburger

De gemeenteraad onderschreef het manifest voor de Wereldburger, een actie van Wereldsolidariteit.

 

Mayors for Peace

Het gemeentebestuur ondersteunt de organisatie “Mayors for Peace”, een internationale organisatie van burgemeesters die ijveren voor wereldvrede, die mee bestuurd wordt door de burgemeester van Ieper. Meer info over deze organisatie vindt u op deze website. De Stabroekse bijdrage bedroeg 443,35 euro in 2011 en 300 euro in 2012.

 


 

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken