Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Vrije Tijd / Noord-Zuid werking / Fair Trade gemeente

Fair Trade gemeente

Fairtradelogo 3

 

Stabroek is een Fair trade gemeente

 

Stabroek mag zich sedert 20 juni 2010 Fair trade gemeente noemen!

 

 

Een Fair trade gemeente voldoet aan volgende 6 criteria:

  1. Het lokaal bestuur steunt en promoot Fair trade. De Stabroekse gemeenteraad keurde de fairtrade resolutie goed op 31/3/2008. Het gemeentebestuur gebruikt Fair trade koffie, thee, suiker en wijn.
  2. Winkels die Fair trade producten verkopen: Colruyt, Delhaize, Oxfam-Wereldwinkel Stabroek, bakkerij De Schutter en Carrefour Hoevenen.
  3. Horeca die Fair trade gebruiken: café/resto "La Pipe" en “De Neus”.
  4. Bedrijven die Fair trade producten gebruiken: Christelijke Mutualiteit, Pandava en Vastgoed 03. Organisaties die Fair trade producten gebruiken: Transept vzw, basisschool Sint Catharina, basisschool de Rekke, Jeugd Ontmoetingscentrum JOS en Zomeravonden vzw.
  5. Media-aandacht geven aan het Fair trade thema: regelmatige berichtgeving in het gemeenteblad en plaatselijke pers. Regelmatige verdeling van flyers op activiteiten. Uitgifte door de gemeente van het infomapje "duurzaam Stabroek" met vermelding van de 6 criteria. Een trekkersgroep bestaande uit 5 personen coördineert de actie. Zij volgen vorming, wisselen ervaringen uit met andere gemeenten en nemen initiatieven om het thema onder de aandacht te brengen.
  6. Productie en promotie van lokale duurzame voeding. Verschillende boeren in Stabroek verkopen hun producten rechtstreeks aan de consument. Bakkerij de Schutter haalt bepaalde basisproducten bij de lokale boer. De "Boerenzuivel" verwerkt en verkoopt eigen geproduceerde zuivelproducten rechtstreeks aan de consument.

 

De inspanningen worden onverminderd verder gezet.

 

Meer info over Fair Trade vindt u op de campagnewebsite, over de inspanningen in Stabroek op de website van de Fairtradegemeenten.

 

 fairtrade website

AANVERWANTE INFO


Zoeken