Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Vrije Tijd / Sport / Sportraad

Sportraad

logosportraadkleurHet takenpakket van de sportraad is gevarieerd. In de eerst plaats fungeert de raad als adviesorgaan voor het gemeentebestuur op verschillende vlakken. De belangrijkste vlakken zijn: het ontwerp van het sportbeleidsplan, de subsidiereglementen, de gebruiksovereenkomsten, de investeringen en de tarieven van de sportinfrastructuur,…

Ten tweede zijn we ook een aanspreekpunt voor de Stabroekse sportverenigingen voor informatie omtrent sportbeoefening, reglementering en subsidiering.

Hiernaast worden ook zaken zoals de kampioenenviering, wandel mee dag, … georganiseerd door of met hulp van de sportraad.

De raad bestaat uit een Algemene Vergadering bestaande uit afgevaardigden uit alle aangesloten sportclubs. Een dagelijks bestuur bespreekt de lopende zaken in afzonderlijke Bestuursvergaderingen en dient als eerst aanspreekpunt van de sportraad voor verenigingen en voor het gemeentebestuur.

De sportraad telt momenteel 51 aangesloten verenigingen uit de gemeente, het Dagelijks Bestuur telt in principe 15 stemgerechtigden. Frank Van Dingenen is voorzitter, Tim Uten ondervoorzitter, Patrick Kloek secretaris en Kris Adam penningmeester. De sportschepen en de sportfunctionaris zijn extra niet- stemgerechtigde leden van het Dagelijks Bestuur.

AANVERWANTE INFO


Zoeken