Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Vrije Tijd / Wandelen & Fietsen

Wandelen & Fietsen

4 x Kunst in Stabroek

Wandeling 4 x Kunst in Stabroek, een korte zondagmiddag wandeling, een culturele frisse neus die je in het centrum van Stabroek voert langs de Maaier, een basreliëf van Rik Sauter, een borstbeeld van Maarten Melsen naar een originele buste van Leopold Van Esbroeck, beide aan het gemeentehuis, de Knikkeraar, een bronzen beeld van Hans Hermes aan de bibliotheek en de boerderij De Groene Swaen, met gedenkplaat voor Vlaams schrijver Emiel Van Helmeldonck, aan de Dorpsstraat, voorzien van een fraaie folder met heel wat informatie.

 

Het Ravenhof

Het Ravenhof in Stabroek-Putte is een parkbos dat stamt uit 1760 en dat behoort tot het grensoverschrijdend bosgebied De Moretusbossen. Fietsknooppunt 84 loopt langs het Ravenhof.

Sinds 1978 is het Ravenhof eigendom van de Vlaamse Overheid (33 hectare), de gemeente Stabroek is eigenaar van het kasteel en achterliggend park (3 hectare).

Kijk ook eens op de site van bos en groen.

 

Het Elsenbos

Wandeling Het Elsenbos is een ontspannende natuurwandeling door het Elsenbos met interessante achtergrondinformatie over het bos. Verkrijgbaar bij de milieudienst.

Kijk ook eens op volgende site: http://www.natuurenbos.be/nl-BE/domeinen/antwerpen/elsenbos

 

 

Wandelkaart

12 Wandelnetwerken in de provincie Antwerpen

Eindeloos wandelplezier langs knooppunten. Gezond, ontspannend en lief voor je portemonnee: wandelen is het allemaal. De provincie Antwerpen telt twaalf wandelnetwerken, samen goed voor 4.000 kilometer prima trajecten in de mooiste landschappen. Stof voor vele deugddoende wandelingen, het hele jaar door. De routes en knooppunten - waar de wandelpaden elkaar kruisen - combineer je eindeloos. Vertrek, eindpunt, afstand en traject: je kiest het allemaal zelf. Met behulp van de overzichtskaarten stippel je talloze wandelingen uit. De rood-witte borden met nummers houden je onderweg op het juiste pad.

 

Zin om op stap te gaan?

Alle details over de 12 wandelnetwerken, suggestielussen en bestellingen van wandelkaarten vind je op de website van het wandelknooppunt

 

Wandelnetwerk Kempische Heide

De Kempische Heide is één van de twaalf wandelnetwerken in onze provincie. Wandel van Stabroek tot Wuustwezel en verder. Een wandelnetwerk vergroot de mogelijkheden en schakelt via knooppunten wandelingen en logiemogelijkheden aan mekaar. Meer info op de website van de Antwerpse Kempen.

 

 

Twaalfbunderroute

Fietsroute Twaalfbunderroute is een 30 km lange cultuur- historische route die de historisch waardevolle, de merkwaardige gebouwen en sites in de drie deelgemeenten bundelt. De route is niet bewegwijzerd maar voorzien van een uitgebreide routebeschrijving, een situeringsplan en een pak aan historische informatie over de gemeente.

 

ga naar boven

 

Fietsroute fietsknooppuntennetwerk Antwerpen

Het fietsknooppuntennetwerk in de Antwerpse Kempen serveert je eindeloos fietsplezier. Het netwerk telt ruim 2.000 kilometer prima fietspaden. Deze zijn bovendien in twee richtingen bewegwijzerd. Het netwerk maakt gebruik van de allermooiste trajecten. Met extra aandacht voor veiligheid, comfort en de fietsvriendelijke horeca..

Gedetailleerde kaarten helpen je bij het samenstellen van je fietstochten. Je kunt in elke Kempense gemeente aanpikken. Welke fietskaart heb jij nodig? Geef je bestemming in op de website van de Antwerpse Kempen.

De kaarten zijn ook te koop in onze bibliotheek of op onze sportdienst. U kan ze ook online bestellen bij de Vlaanderen Fietsland of daar gps-fietskaarten downloaden.

 

Wie zoekt die vindt!

Verschillende lokale verenigingen organiseren tijdens de zomermaanden fiets- of wandelzoektochten in Stabroek en omgeving. De initiatiefnemers bewaren graag de basisprincipes voor hun tochten, maar slagen er elk jaar in nieuwe accenten te leggen. Deze tochten kunnen bijgevolg steeds op veel interesse rekenen.

Al deze brochures zijn gratis of tegen kostprijs verkrijgbaar bij de sport- en cultuurdienst of lokale winkeliers.

 

Ken je de routedokter al?

Duizenden kilometers fietsroutes onderhouden? De Antwerpse Kempen hebben een hele klus aan het onderhoud en vragen ook uw hulp. Een probleempje ontdekt tijdens je trip? Een bordje verdwenen? Andere opmerkingen of suggesties? Via de site van de routedokters kan je problemen aangeven.

 

ga naar boven

AANVERWANTE INFO


Zoeken