Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Energiesparen

We verbruiken te veel energie en dat heeft zijn gevolgen voor de hele planeet. Daarom wordt iedereen aangemoedigd om energie te besparen. Energie besparen is een goede zaak voor het milieu! Met de ondertekening van het Protocol van Kyoto engageert België zich om de uitstoot van broeikasgassen, bv. de uitstoot van CO2 die vrijkomt bij de verbranding van stookolie of aardgas, te verminderen. Een daling van de CO2-uitstoot moet de opwarming van de aarde afremmen.
Energie besparen is ook een goede zaak voor uw portemonnee. De energiefacturen die op regelmatige tijdstippen in uw brievenbus vallen, komen soms hard aan. Ten onrechte denken we dat hier weinig aan gedaan kan worden. Een belangrijk deel van uw energiefactuur hebt u zelf in handen, door te investeren in energiebesparing of door een verandering in gedrag en dit zonder aan comfort te moeten inboeten.
Elk gezin kan zijn steentje bijdragen. Door het toepassen van enkele eenvoudige tips kan uw energiefactuur al gevoelig krimpen. Door verstandig om te springen met de verlichting, de verwarming en het warm water kan u behoorlijk wat geld besparen.

 

Links:
http://www.eandis.be/: informatie over premies
http://www.energiesparen.be/: informatie over subsidies, Vlaams energiebeleid, tips, brochures
http://www.duurzame-energie.nl/: alle informatie over duurzame energie

 

Thema's

 

 

Premies gemeente Stabroek

 

 

Premies van Eandis

 

 

Energieprestatiecertificaat (EPC)

 

Premies van het Vlaamse Gewest

 

 

Energiemeter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken