Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Wonen / Wegen & Verkeer / Verkeerseducatieve route

Verkeerseducatieve route

Samen met Mobiel 21 - en dankzij de financiële steun van de provincie Antwerpen - maakte onze dienst mobiliteit een educatieve fiets- en voetgangersroute.

Samen met Mobiel 21 maakte onze dienst Mobiliteit een fiets- en voetgangers-VERO voor de basisscholen in Stabroek en Hoevenen. Financiële steun was er van de provincie Antwerpen met het project 10 op 10.

 

Wat is een VERO?

VERO staat voor Verkeerseducatieve route. Het is een leerpakket met uitleg over de verkeersregels en -tekens. Het pakket omvat een aantal oefeningen op een – in het echte verkeer – uitgetekend parcours. Een VERO is een praktische leidraad voor leerkrachten om jonge kinderen vertrouwd te maken met het verkeer. Leerlingen oefenen hun verkeersvaardigheden eerst op de speelplaats en daarna in het echte verkeer. De leerlingen gaan samen met de klas eerst te voet op pad (kleuters en lagere school), later (vanaf de hogere jaren van de lagere school) met de fiets. De VERO is dus een prima tool voor de kinderen om hun voetgangers- en fietsexamen in te oefenen!

 

De fiets-VERO

- Voor wie? Voor de leerlingen van het vierde tot zesde leerjaar met hun leerkrachten en ouders.

- Afstand? De route is ongeveer 4 km lang.

- Route-Hoevenen? Voor de fiets-VERO-Hoevenen kozen we de route die start en eindigt aan het sportcomplex Blokwegvelden aan het infopaneel over de VERO.

- Route-Stabroek? Voor de fiets-VERO-Stabroek kozen we de route die start en eindigt in de buurt van het gemeentehuis, op het kruispunt van de Dorpsstraat met de Sportweg aan het infopaneel over de VERO.

 

Op die manier kunnen de leerlingen de route goed oefenen voor ze examen afleggen.

 

Meer info?

Dienst Mobiliteit Els Meylemans

els.meylemans@stabroek.be | T 03 210 11 44

In samenwerking met: http://www.provincieantwerpen.be/  

AANVERWANTE INFO


Zoeken