Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Vrije Tijd / Jeugd

Jeugd

Stabroek JeugddienstDe jeugddienst voert het gemeentelijke jeugdbeleid uit. Dit jeugdbeleid omvat verschillende maatregelen, voorzieningen en sociaal-culturele initiatieven voor de individuele en georganiseerde jeugd (dit zijn de lokale jeugdverenigingen). De dienstwerking organiseert zich rond vier pijlers: dienstverlening, animatie en spel, jeugdwerkbeleid en inspraak (de jeugdraad).

 

Voor de plaatselijke jeugdverenigingen bestaat er een apart beleid. Op de jeugddienst kan je terecht voor informatie over de erkenning van een jeugdwerkinitiatief en welke subsidies er zijn. Wil je op cursus, vind je niet de juiste artiest of spelvorm, zoek je een kampplaats… Een antwoord vind je op de jeugddienst. De jeugdverenigingen worden door het gemeentebestuur financieel en logistiek ondersteund. Logistieke steun wordt geboden via kampvervoer en een uitleendienst waarbij technisch materiaal tegen een lage prijs kan worden ontleend. Alle jeugdverenigingen zijn lid van de jeugdraad.

 

Meer info over de jeugddienst en het jeugdontmoetingscentrum vind je op hun eigen website.

 

Jeugdcentrum

Info, reservaties, tarieven kan u krijgen van de jeugdcentrumcoördinator of raadplegen bij aanverwante informatie.

Het jeugdcentrum verhuurt volgende lokalen:

  • Polyvalente zaal van 9 x 18 meter met toog, backstage en lichtinstallatie
  • Polyvalent lokaal van 13 x 6 meter.

 

Speelplein, Grabbelpas en Swap in het jeugdcentrum

De jeugddienst organiseert tijdens verschillende vakantieperiodes speelplein- grabbelpas- en swapwerking: speelplein en grabbelpas richt zich op kinderen van 6 tot 12 jaar en swap wil tieners van 12 tot 15 jaar een ontspannende en avontuurlijke vakantie bezorgen.

 

Tijdens de volgende vakantieperiodes is er een spelaanbod:
  • Krokus: Speelplein
  • Pasen: Speelplein, Grabbelpas en Swap
  • Zomer: Speelplein, Grabbelpas en Swap. 

Voor meer info over de activiteiten kan u terecht op de website http://www.activiteiten.stabroek.be/

 

Speelstraat

Tover je straat om tot een echte speelstraat! In zo’n speelstraat wordt de weg tijdelijk afgesloten, waardoor kinderen er volop kunnen spelen. Plaatselijk verkeer en fietsers blijven toegelaten, op voorwaarde dat ze heel voorzichtig rijden uiteraard, want de kinderen zijn hier koning! Dit is niet mogelijk in straten waar er een lijnbus rijdt.
Het aanvraagformulier moet ondertekend worden door de initiatiefnemers van de speelstraat en moet vergezeld zijn van een petitie waarmee je aantoont dat de meerderheid van de bewoners achter je voorstel staat.
Alle info over de voorwaarden en de aanvraagformulieren vind je op de jeugdsite.

 

 

 

 

 

 

 

AANVERWANTE INFO


Zoeken