Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Wonen / Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

 

duurzaam stabroek

Duurzaamheid is voldoen aan de huidige behoeften zonder de toekomstige behoeften van de volgende generaties in gevaar te brengen.

 

Anders gezegd, duurzaamheid staat voor vooruitgang en ontwikkeling op een manier dat onze kinderen en kleinkinderen niet gebukt gaan onder een al te zware milieulast.

Hoe wordt dit vertaald naar de burger? Binnen de gemeente wordt themagericht gewerkt: energiebesparing, waterbesparing, duurzaam bouwen, milieuvriendelijk productgebruik,…
De duurzaamheidsambtenaar verzorgt de coördinatie en staat verder in voor: de samenwerkingsovereenkomst met de gewestelijke overheid, opmaken en opvolgen milieubarometer, interne milieuzorg, voorbeeldfunctie van de gemeente, sensibilisatiecampagnes, premies,… en verzorgt het infopunt duurzaam bouwen.
De duurzaamheidsambtenaar zal een zo groot mogelijk deel van de bevolking proberen warm te maken om zelf initiatieven te nemen en zo te streven naar een 'duurzaam' Stabroek.

Voor vragen, informatie, tips, maar ook voor suggesties kan u zich tot de duurzaamheidsambtenaar wenden.

 

Kies voor een duurzaam leven. Dit kan al door kleine aanpassingen of door gewoonten licht te wijzigen. Alle informatie vindt u terug onder de thema's.

 

 

Duurzame ontwikkeling

 

 

Milieubarometer

 

 

 

Bestrijdingsmiddelen

 

 

Energiepremies

 

Water 

 

Productgebruik

 

 

Duurzaam bouwen

 
 

 

 

Fair Trade

 

BENOveren

 

 


AANVERWANTE INFO


Zoeken