Minder Mobiele Centrale

Indien je niet beschikt over eigen vervoer en geen gebruik (meer) kan maken van het openbaar vervoer of niet kan terugvallen op familie, vrienden  of kennissen, kan je een autorit aanvragen bij de minder mobielen centrale (MMC). De MMC werkt met vrijwilligers met eigen vervoer (auto) en staan in voor verplaatsingen van personen met een mobiliteitsprobleem.

Wil je als rolstoelgebruiker boodschappen doen, iemand een bezoekje brengen of naar de dokter te gaan? Ook dan kan je voor een aanvraag handicar terecht bij de deskundige senioren en welzijn..

Doelgroep

Inwoners van Stabroek met een beperkt inkomen die omwille van een handicap, hun leeftijd, gezondheidsproblemen of hun sociale situatie geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer of eigen vervoer.

Procedure

Om beroep te kunnen doen op de diensten van onze vrijwillige chauffeurs, moet je eerst lid worden van de MMC.

Hiervoor kan je een afspraak maken met een deskundige senioren en welzijn. Zij/hij komt op huisbezoek en regelt de nodige formaliteiten.

Indien je een beroep wil doen op een vrijwillige chauffeur van de MMC, vraag je minstens 2 dagen op voorhand de rit telefonisch aan op het OCMW. Dit is mogelijk op maandag-, woensdag- en vrijdagnamiddag van 13u00 tot 15u00.

Zo kan de MMC een oplossing bieden om op bezoek te gaan bij vrienden, te gaan winkelen of naar de bank te gaan, bij de kapster of dokter te geraken enz.

Bedrag

Indien je een beroep doet op een vrijwillige chauffeur van de MMC, betaal je hem/haar een vergoeding van € 0,34 per kilometer.

De afstand van de woning van de vrijwillige chauffeur tot bij je thuis en terug wordt eveneens aan dit tarief aangerekend.

Alleenstaande personen betalen jaarlijks €10,00 lidgeld, voor koppels wordt €15,00 gevraagd.

De vrijwillige chauffeur kiest zelf of er al dan niet gewacht wordt, maar kan hiertoe niet verplicht worden. Indien de vrijwillige chauffeur niet wacht en terugkeert naar huis, dien je een dubbele rit te betalen.

Contact

Sociale dienst
Sociaal huis
Kerkstraat 35
2940 Stabroek
België