Vrijwilligerswerk Stabroek

Jaarlijks zet het lokaal bestuur zijn vrijwilligers in de spotlight tijdens de week van de vrijwilliger. Dit jaar vindt deze plaats tussen 27 februari en 7 maart 2021.

Omdat het afgelopen jaar een zeer uitzonderlijk jaar was wenst het bestuur alle vrijwilligers op het grondgebied te bedanken. Veel vrijwilligers zagen hun taak, die ze vaak met veel passie en overtuiging uitvoeren, stopgezet. We zagen veel vrijwilligers keer na keer terug de moed bij elkaar pakken om de organisatie van hun werking weer aan te passen naar de nieuwe realiteit en maatregelen. We roepen op om het engagement zeker niet te verliezen en hoopvol naar de toekomst te kijken.

We contacteerden alle verenigingen, scholen, sociale organisaties en zorginstellingen. Omdat de kans bestaat dat we toch mensen vergeten, vragen we om je te melden aan het onthaal (Administratief Centrum – Dorpsstraat 45 te Stabroek of in het Sociaal Huis – Kerkstraat 35 te Hoevenen). We vragen daar om je gegevens achter te laten waarna je ook een bedankingsbon ontvangt waarmee je je attentie kunt gaan ophalen bij Bakkerij De Schutter (alle filialen in Stabroek). 

vrijwilligers databank

Het lokaal bestuur Stabroek maakt werk van een vrijwilligersbeleid.

Ben jij ouder dan 16 jaar en heb je zin om bij te dragen als vrijwilliger aan een van de vele projecten van ons bestuur of van de vele verenigingen en organisaties op ons grondgebied? 

Raadpleeg dan de vacatures via onze vacaturedatabank. Vind je niet meteen iets naar je zin? Neem dan contact op met het vrijwilligersloket; samen zoeken we naar een match  tussen jouw engagement en een gepaste vrijwillige functie. 

We organiseren op regelmatige tijdstippen vormingen voor alle vrijwilligers van Stabroek. Zonder vrijwilligerswerk zou onze gemeente niet zo warm zijn dus drukt het bestuur ook zijn waardering uit naar alle vrijwilligers. 

Je kan hieronder ook algemene informatie terugvinden over de vrijwilligerswetgeving, je rechten en plichten als vrijwilliger en als organisatie, gratis vrijwilligersverzekering, ... 

Contact

Vrijwilligerswerk Stabroek
Kerkstraat 37
2940 Stabroek
België

Nieuwsbrief van Stabroekhelpt